I dag ble det hjemmedag. Store prinsessen er full i feber og hoste- stakkars:(
Jeg satte derfor i gang med mitt prosjekt "ordning og reda".
Har tidligere nevnt mitt prosjekt *tavarepåallejulekortogtakkekort*.
Perm ble innkjøpt, sammen med herlig Tilda papir og voila....her er permen:)
Har plassert alle kortene i plastlommer, 1 plastlomme for hvert årstall. Nå gjenstår bare
å gå til innkjøp av Dymo merkemaskin for å merke plastlommene.
Innimellom febertoktene har prinsessen laget hjemmelagde kort som vi kan gi til venner og kjente...
Synes hun var kjempeflink jeg:)
Jeg har også bakt hjemmelagde Sjokolade- og mandel Biscotti dyppet i sjokolade.
Deilig å servere til kaffen hvis det kommer besøk innom:)
Disse anbefales virkelig ;) nam nam
~Sjokolade- og mandel biscotti~
4 egg
270 g sukker
450 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
220 g hakkede mandler
220 g mørk sjokolade
2 ts vaniljeekstrakt
200- 230 g mørk sjokolade til å dyppe biscottiene i.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland sammen det tørre og deretter ha dette opp i eggedosisen sammen med vaniljeekstrakten.
Del deigen i fire like deler og rull til fire pølser. Legges på bakepapir på bakeplaten. Det er lurt å bruke vann på hendene når du ruller.
Biscottiene bakes i ovnen, 25 min på 160 grader. Ta ut av ovnen og la "pølsene" hvile i ca 5 min. Skjær deretter skrått i
ca 1 1/2 cm tykke stenger og bak videre i til de er litt gyldne ca 5 min- avkjøl!
Smelt sjokolade i vannbad og dypp deretter deler av biscottien i sjokoladen. Legges på brett med matpapir, mens sjokoladen stivner.
Voila- deilige biscotti til kaffen:)
*Tips*
Biscottiene ser super lekre ut hvis du pakker de fint inn i cellofan og med en lekker sløyfe rundt.
En super venninne gave??
~Sjokolade- og mandel biscotti~
4 egg
270 g sukker
450 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
220 g hakkede mandler
220 g mørk sjokolade
2 ts vaniljeekstrakt
200- 230 g mørk sjokolade til å dyppe biscottiene i.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland sammen det tørre og deretter ha dette opp i eggedosisen sammen med vaniljeekstrakten.
Del deigen i fire like deler og rull til fire pølser. Legges på bakepapir på bakeplaten. Det er lurt å bruke vann på hendene når du ruller.
Biscottiene bakes i ovnen, 25 min på 160 grader. Ta ut av ovnen og la "pølsene" hvile i ca 5 min. Skjær deretter skrått i
ca 1 1/2 cm tykke stenger og bak videre i til de er litt gyldne ca 5 min- avkjøl!
Smelt sjokolade i vannbad og dypp deretter deler av biscottien i sjokoladen. Legges på brett med matpapir, mens sjokoladen stivner.
Voila- deilige biscotti til kaffen:)
*Tips*
Biscottiene ser super lekre ut hvis du pakker de fint inn i cellofan og med en lekker sløyfe rundt.
En super venninne gave??
Ønsker deg en fortsatt herlig mandag!
Smil og klem
Nina
OG HVOR FINNER MAN OPPSKRIFTEN TIL DE HERLIGHETENE DA??
SvarSlettyammi yammi yammi ...
SvarSlettde så himmelse ut ...!
god bedring til prinsessen,
nydelig perm & kort
flinke deg ...!
ha en fin mandagskveld, fra snørike oslo ♥
Mmmmmm... Vann i munnen!! Dette skal prøves Nina. Har laget biscotti før, men ikke denne varianten! Håper I er bedre. Klem
SvarSlettDe småkakene så herlige ut! Takk for oppskrift!
SvarSlett