1/2 liter kaldt vann
ca 600 g hvetemel
1,5 ts salt
( i dag byttet jeg ut litt av hvetemelet med sammalt rug)
Rør gjæren ut i kaldt vann. Tilsett mel & salt og rør deigen godt sammen. Deigen skal ikke eltes, kun drysses litt mel over. Sett deigen i kjøleskapet natten over.
Om morgenen, før du går i dusjen, sett stekeovnen på 250 grader
Ta deigen ut av kjøleskapet og form 10-12 boller. Deigen er veldig klissete så du må dyppe hendene i vann hver gang du former et rundstykke. Dryss hvetemel over dem & stek dem i ovnen i 8 min. på høyeste varme, og deretter i 15-20 min på 225 grader til de er gyldne.
Garantert suksess både for store & små!
I dag står faktisk en tur i kirken på programmet. Jeg er vel så og si aldri i kirken bortsett fra begravelser, bryllup, dåp og julaften, men i dag skal vi altså- hele gjengen:) Det skal nemlig være utdeling av 4 års boken i Domkirken og Caroline og Petter er veldig spente.
Etterpå blir det middag hos svigermor- hurra:) Deilig å slippe å lage middag en gang i mellom;)
Håper dere som titter innom får en fantastisk søndag!
klem
Nina
Hei min venn!
SvarSlettHåper det smakte bra! Sikker på at du snart lager dem igjen!
En forsatt deilig kveld til deg!
Klem Hege
PS Vi har flere Chill kåper......smil
Høres deilig ut, tror jeg må prøve de der jeg også! Ønsker deg og dine en flott uke i det fine høstværet (bare håper det varer;) Klem fra Heidi
SvarSlettMmmmm,kanskje selv jeg kan klare å lage disse rundstykkene :)
SvarSlettGod klem <3