torsdag 3. desember 2009

Da teller jeg to sorter...

Tusen takk for mange hyggelige hilsninger i forrige innlegg, dere er jo så søte:)
Jeg må også si tusen takk til Tina som har oppklart hvorfor det her Kolakaker- tusen takk:) :)
I dag har jeg bakt ut julekakesort nr 2:)
Jeg lagde deigen i går kveld og har latt den stå i kjøleskapet over natten. Da blir ikke deigen så klissete og er mye bedre å trille ut. Disse kakene/kjeksene kaller vi Konfektkake. Kunne vel like gjerne skrevet Maryland Coockies for de er veldig like. Knallgode er de i hvertfall og barna digger dem. Jeg lager ofte dobbelporsjon slik at jeg har til etter jul også, de er nemlig supre til å ta med på søndagsturen;)

Jeg legger ut oppskriften på disse også jeg, det kan jo hende noen har lyst til å prøve:)

200g margarin
150 g sukker
(røres hvitt)
150 g demerara sukker (røres også inn i blandingen etter at sukker og margarin har blitt hvitt)
2 egg ( tilsett 1 av gangen)
275 g mel
1 ts bakepulver
50 g hakkede mandler
1 plate mørk kokesjokolade hakkes (jeg tilsetter gjerne litt ekstra;)

Etter at sukker og margarin er rørt hvitt, tilsetter du 1 egg av gangen. Tilslutt tilsetter du resten av ingrediensene. Ha deigen over i en skål/fat og dekk over med plast, settes i kjøleskapet over natten. Neste dag skal deigen være ganske fast, hvis ikke, tilsett litt mel når du triller ut i kuler i passende størrelser som du plasserer på bakepapiret.
Hvis deigen blir litt for bløt vil kjeksene bare skli ut når du steker de.

Stekes på 180 grader i 10-15 min (de skal være lysebrune).

Håper det smaker:)

Må også vise dere denne skjønne gjengen som får komme frem hver jul. De er jo i utgangspunktet bare til pynt, men er blitt veldig populære til lek blant familiens yngste medlemmer.

Håper du får en super og energisk dag!

smil og klem
Nina

8 kommentarer:

  1. Så flink du er! Dette skal jeg absolutt prøve!

    SvarSlett
  2. Mmm de der så gode ut!

    Jeg prøvde meg på kolakakene i dag, men tror ikke jeg stekte dem godt nok - i hvertfall så de ikke så lekre ut som dine;)Men de smakte godt i alle fall!

    Jeg fjusker når jeg lager kransekakesnurrer: kjøper odense kransekakemasse, og har en dings med sveiv og stjernetupp jeg bruker, aner ikke hva den heter desverre! Hvis du ikke har slik dings han du f.eks bruke pepperkakeformer!
    Jeg steker dem på 150 grader! Prøv 10 min,men følg med!

    (Jeg har en elendig ovn så ting må stå dobbelt så lenge her som hos andre,så derfor synes jeg det er vanskelig å gi en steketid!
    Nå er det ca 1 år til nytt hus og nytt kjøkken så den får duge!)

    Tusen takk for kommentar hos meg, alltid hygelig å høre fra deg!

    Ha en fin kveld,
    klem, I

    SvarSlett
  3. ÅÅÅ, det er en av mine favorittjulekaker helt siden jeg var lita..
    utrolig søte bambier...
    klem K

    SvarSlett
  4. Åhh så effektiv du er! Blir så misunnelig, fikk utdelt 1 ukes eksamen i dag. Så her er det verken helg eller noe julekos på gang :(

    Utrolig søte bambier, ønsker meg sånne jeg og! :)

    SvarSlett
  5. Å, det så godt ut. Kjenner jeg blir bittelitt stressa for jeg har ikke fått bakt noe som helst ennå. Har handla inn masse gode ingredienser som skal forvandles til noe enda bedre! Takk for kodelig mld på min blogg, håper det er ok at jeg la deg til min favorittliste?

    SvarSlett
  6. Takk for oppskriften:) Prøvde meg på litt kakebaking igår kveld.. de så ikke så bra ut, men smakte veldig godt:)

    Nå er det snart helg endelig:)

    K-J

    SvarSlett
  7. Så flink du er til
    å bake, her i huset
    skal vi også bake,
    ikke 7 slag akkurat
    men i dag blir det
    pepperkakebaking
    ellers blir det
    delfiakake
    sandkaker
    &
    favoritten
    mozartkuler...!

    gleder meg...!

    ha en strålende
    fin desemberjul, klem til deg

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten kommentar, da blir jeg veldig glad♥